1 óra Klasszikus Műteremben történő fotózás több színű háttérrel. Folyamatos profi pózoltatás segítségével készülnek rólatok közös, illetve szóló képek.

Ajándékok: Önálló privát webfelület az összes beállítást tartalmazó WebGalériával.
2db 15x21cm-es (A5) album könyv. Ezeken felül természetesen bármit vásárolhattok még online felületünkön.

75.000 Ft

1 óra Berendezett Műteremben történő fotózás. Folyamatos profi pózoltatás segítségével készülnek rólatok szituációs, közös, illetve szóló képek.


Ajándékok: Önálló privát webfelület az összes beállítást tartalmazó WebGalériával.
2db 15x21cm-es (A5) album könyv és 10eFt értékű voucher, amit képek és/vagy fájlok vásárlására használhattok fel. Ezeken felül természetesen bármit vásárolhattok még online felületünkön.

125.000 Ft

2 óra Berendezett Műteremben történő fotózás. Folyamatos profi pózoltatás segítségével készülnek rólatok szituációs, igény szerint glamour, közös, illetve szóló képek. Azonos nap esetében az Esküvő ceremóniájának fényképezése és csoportképek készítése.

Ajándékok: Önálló privát webfelület az összes beállítást tartalmazó WebGalériával.
2db 15x21cm-es (A5) album könyv és 10eFt értékű voucher, amit képek és/vagy fájlok vásárlására használhattok fel. Ezeken felül természetesen bármit vásárolhattok még online felületünkön.

275.000 Ft

ÍGY DOLGOZOM

AZAZ EZ TÖRTÉNIK A “GÉPHÁZBAN”
A MEGRENDELÉSTŐL A KÉSZ KÉPEK ÁTADÁSÁIG

SZEMPONTOK

• A fotózásotok legyen nyugodt, de pörgős. •

• A fotós folyamatosan instruáljon, pózoltasson benneteket. •

• A konzervatívabb képeken felül készüljenek egyedi (spontán) hangulatú -de nagy gonddal komponált- képek is amelyek tükrözik az egyéniségeteket. •

• Olyan képek készüljenek amik bőven túlmutatnak egy “haver” által készített képen. •

• A fotózás után sajnáljátok, hogy máris véget ért. 🙂 •

• A képeket gyorsan -lehetőleg- már 1-2 napon belül láthassátok. •

A fotózás valódi ideje

MEGRENDELÉS - KOMMUNIKÁCIÓ

A esküvőfotózásra legtöbbször olyanok kérnek fel akikkel korábban már  találkoztam párfotózás vagy  jegyesfotózás alkalmával.

Akik még nem ismernek a találkozásunkat legtöbbször egy tájékozódás előzi meg. Többen nem elégszenek meg az általam készített webfelületek tartalmával, gondolván, hogy nem fogok rosszat mondani magamról.  Meglátogatják -a legkézenfekvőbb- google vélemény oldalát és elolvassák az ügyfelek tapasztalatait. Ezen az oldalnak a “feedback” része ugyanis a szolgáltatótól független és a szélsőséges –szándékosan ártó szándékú– eseteket leszámítva nem lehetséges törölni belőle a kedvezőtleneket.
Megnézik a facebook-on látható céges és személyes oldalam képeit, bejegyzéseit és persze az ügyfelek reakcióit. Ezek eredményeképpen elhatároztátok magatokat és jelzitek felém jó hírt.

Mivel leveletekben legritkább esetben tudtok konkrétak lenni, elkezdődik egy csevegés.
Megismerem a célotokat, és próbálok úgy segíteni, hogy az megfeleljen az elvárt eredménynek.
A gazdaságosságot szem előtt tartva elképzelhető, hogy javaslatokat teszek alternatívákra és persze azok megoldásaira. Ezeket a legtöbbször nagy örömmel üdvözlik a párok és utána már tőlük is érkeznek az ötletek ezrével. 

Online naptáram segítségével hamar túl szoktunk lendülni az időpont egyeztetésen. Értelemszerűen minél távolabb vagyunk az alkalomtól annál könnyebben találunk szabad lehetőséget.
Amikor minden tisztázottnak vélünk, készítek számotokra egy online dokumentumot ami minden tételt tartalmaz. Ezzel elejét vesszük a későbbi félreértésen alapuló konfliktusoknak. 
Tartalmazza a helyszínt, pontos kezdés idejét, időtartamát a fotózás körülményeit az átvehető és letölthető termékek pontos listáját és természetesen a szolgáltatás teljes árát. Ez le is tölthető, de elérhető lesz mindvégig amíg kapcsolatban állunk.
Dicsekvésképpen elmondom, hogy 1994 óta egy olyan sem merült fel amit ne tudtam volna gálánsan orvosolni.

Megrendelés “szentesítéséhez” kapacitás foglalót kell fizetnetek (kb.: 30-50%). Lényegében ez biztosít bennetek afelől, hogy akkor is NEM-et mondok a Ti dátumotokkal megegyező felkérésre, ha az én szemszögemből előnyösebb lenne mint az amit veletek kötöttem.
Mivel, régi módi, bizalom alapú elvek szerint élek, igazából ez előleg nélkül is így lenne.  Azonban két-három alkalommal sajnos már előfordult, hogy a pár a fotózás előtti napokban jelezte, hogy még sem aktuális a fényképezés. (Mert mondjuk egy barátjuk felajánlotta, hogy lefényképezi őket, csak elfelejtettek szólni, De volt rá példa, hogy -sajnos- elmaradt az esküvő, engem azonban elfelejtettek erről tájékoztatni.)
Amennyiben vállalkozásként tekintünk a fényképezésre nem lehet elmenni e-mellett. Az adott időpontban nem csupán a lemondott alkalom bevétele veszik el de kizárja annak lehetőségét is, hogy esetleg egy másik feladattal töltsem meg a kiesett időpontot. Már pedig az esküvői fotózások esetében év elején szinte betelik a naptár. A kapacitás foglaló összege emiatt nem jár vissza.

Az időpont közeledtével, hozzávetőlegesen egy-két héttel az eseményt megelőzve arról írok nektek, hogy nem felejtettelek el benneteket és egyre izgatottabban várom az alkalmat, hogy találkozzunk. Másrészről nagyon praktikus és hasznos tanácsokkal lesz tele.
Ilyen például, hogy mivel a képek nagy részén nem látszik a menyasszonyi cipőd, így hozz egy nagyon kényelmes váltócipőt magaddal. Felkészítelek benneteket, hogy a fotózás alkalmával mikre számíthattok. Milyen hibákat követtek el más párok és azokat hogyan oldottuk meg. Nagyon szórakoztató de főleg hasznos. Imádni szokták.

FOTÓZÁS

Pózok ismerete:
Tisztában vagyok azzal, hogy legtöbben nem a kifutóról vagy a modelliskolából érkeztek. Többnyire nincs gyakorlatotok, hogy miként kell és lehet mozogni egy kamera előtt, hogy a képen az valóban jól nézzen ki.
Nem titkolom, legtöbbször azzal találom magam szemben, hogy hiába a gyönyörű ruha, smink és haj… az önbizalom hiányából fakadó feszültséget kell mindenek előtt leküzdeni.  Igyekszem a lehető legrövidebb idő alatt felmérni, a kondíciótokat, és annak korlátain belül mozgatni benneteket.

Rengeteg pózt ismerek. A világon mindenfelé oktatnak Wedding Poses – Photographer WorkShop -okat és amelyiket arra érdemesnek tartok, el is végzem. Ezeknek a gyakorlása megkerülhetetlen. Én még egy tangó tánciskolába is beiratkoztam, hogy az igazán romantikus pózokat, és főképp azok technikai részeit alaposan tanulmányozhassam. Bátran állíthatom, hogy termettől, hajlékonyságtól és magasság különbségtől függetlenül bármilyen párt órákig tudok együtt mozgatni anélkül, hogy unalmassá válnának az alkalmazott pózok vagy kínosan érezné magát bármelyik résztvevő.

Esküvő esetén még az sem mentség, hogy még kezdő a fotós. A tapasztalatlan fényképésznek a párok fotózásával kell kezdeni a pályafutását. 1200 pár fényképezését követően éreztem úgy, hogy elegendő gyakorlatot és magabiztosságot szereztem ahhoz, hogy esküvőket fényképezzek.

 

Modell kommunikáció:
Az egyik legszörnyűbb és a leginkább szakmaiatlan mondatnak tartom ami egy fotós szájából elhangozhat, hogy “Na, kezdjetek el mozogni, vagy csináljatok valamit…“. Ez gyakorlatilag cserbenhagyás.

A fotósnak ugyanis alapvető feladata, hogy ismerje a pózokat és el is tudja mondani számotokra. Ez is nehezebb feladat mint amilyennek elsőre tűnik.
A pózoknak egy jó része egyáltalán nem kényelmes és a beállítást követően érezhetitek úgy, hogy ebből a kicsavart gubancból kizárólag egy idétlen kép készülhet. A vőlegény kezét amiatt kérem arrébb tenni 3cm-el, hogy kitakarjon a menyasszony ruhájából egy előnytelen részt. Vagy amiatt kérem a vőlegényt, hogy álljon kissé terpeszbe, hogy a válla lejjebb kerüljön és így a menyasszony lágy ölelése helyett ne görcsösen kapaszkodjon, különben elveszítheti az egyensúlyát.

Emiatt sok esetben megmutatom az elkészült képet, ahol minden egyes kis hajlítás, rogyasztás és kéztartás értelmet nyer. Közben persze lehetőségetek van kicsit pihenni, mert utána egyből következik az újabb feladat.

UTÓMUNKÁK

azaz retusálások, képmanipulációk és csomagteljesítés.

Utómunka, az az varázslat a gépházban:
A telefonoknál megszoktuk, hogy egyből sima arccal kapjuk a kész terméket, de valljuk be, ha kicsit nagyobb méretben nézzük, egyből láthatóvá válik, hogy a retusáló programok eléggé nagy minőség toleranciát követelnek tőlünk. A vizuális kommunikáció változásával (szándékosan nem fejlődést írtam) elengedhetetlenné vált a képek retusálása, de főképp manipulálása ahhoz, hogy ebből a képből ez legyen . Ehhez képenként hozzávetőlegesen 45 – 180 perc munka időre van szükség. Ez azt jelenti, hogy a fényképezést követően, miután elköszöntünk egymástól, még hozzávetőlegesen egy hetet kell a képek kezelésével foglalatoskodni.
Amennyiben a valós ráfordított nettó munkaórát elosztjuk a csomagok árával látható, hogy a kapott óradíj közel sem annyira nagyvonalú mint azt elsőre gondolnánk.

A változtatások képenként akár több órás utómunkát is igényelhet.